Прокурора з Криму, який у 2014 перейшов на бік РФ, засуджено до 13 років

Дніпровський районний суд Києва оголосив вирок колишньому старшому прокурору прокуратури Автономної Республіки Крим з питань правового забезпечення. Після початку окупації півострова він зрадив присязі та перейшов на службу до росіян. 

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок суду.

За матеріалами справи, навесні 2014 року засуджений перейшов працювати в незаконно створену російськими окупантами “прокуратуру Республіки Крим”.

У 2017 році він підтримував обвинувачення у «Верховному суді Республіки Крим» під час розгляду апеляційної скарги на постанову «Київського районного суду місті Сімферополя Республіки Крим» про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою трьом громадянам України.

Дніпровський райсуд Києва визнав колишнього прокурора винним у державній зраді та засудив до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Оскільки засуджений наразі перебуває на території тимчасово окупованого Криму, вирок йому оголошено заочно. Покарання він відбуватиме одразу після затримання українськими правоохоронцями.

Нагадаємо:

  • В Україні заочно засуджені за державну зраду ще 14 українських суддів з Автономної Республіки Крим, які після початку окупації півострова перейшли працювати до незаконно створених росіянами судових органів.