В Україні арештували об’єкти власності росіян на понад 22 мільярди гривень

З лютого 2022 року, з початку повномасштабного вторгнення Росії, українські суди наклали арешт та передали Національному агенству  України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) об’єкти, якими володіли росіяни, загальною вартістю понад 22 мільярди гривень. 

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

Загалом було відкрито 180 кримінальних проваджень щодо конфіскації російських активів в Україні, з яких 66 займаються органи безпеки, а 114 – Нацполіція.

Окрім переданих АРМА об’єктів господарювання на понад 22 мільярди гривень, ще додатково змогли арештувати 6 мільярдів гривень російських та білоруських активів.

Серед переданого: цілісні майнові комплекси підприємств, заводи, приватні портові комплекси, офісні та житлові приміщення, понад чотири сотні одиниць транспортних засобів та спецтехніки, промислове обладнання та інша продукція.

Нагадаємо:

  • Вищий антикорупційний суд стягнув у дохід держави дві квартири у центру Києва російського пропагандиста Артемія Лебедєва, який перебуває під санкціями РНБО.