Німеччина зібрала понад 500 доказів воєнних злочинів РФ в Україні

Влада Німеччини зібрала понад 500 доказів воєнних злочинів росіян в Україні та допитала більше 160 свідків.

“Ми хочемо переконати більше жертв або свідків травмуючих подій ділитися своїми даними з поліцією. Кожна фотографія і кожне відео на мобільному телефоні можуть сприяти розслідуванню. Кожен, хто видаляє такі матеріали, лише допомагає російським воєнним злочинцям“, – повідомив міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн, пише DW.

Як пише видання, наступного тижня у Міністерстві юстиції ФРН відбудеться конференція з міжнародного кримінального права, де йтиметься, зокрема, про збільшення кількості атак на цивільні об’єкти України, здійснених з використанням російських безпілотників.

“Якщо російський безпілотник навмисно наводиться військовим на житловий будинок, де перебувають лише цивільні, ідеться про воєнний злочин”, – підкреслив Бушманн.

Також Німеччина планує посилювати співпрацю з Україною, Польщею та США. Як зазначив міністр юстиції ФРН, новий польський уряд відіграє важливу роль у розслідуваннях, “оскільки країна не лише межує з Україною, але й прийняла мільйони українських біженців“.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.