У Лондоні за порушення санкцій затримали колишнього окупаційного “губернатора” Севастополя Овсяннікова – The Times

Колишнього окупаційного “губернатора” Севастополя (2016–2019) та екс-заступника голови Мінпромторгу РФ Дмитра Овсяннікова затримали поліція в його лондонському будинку. 

Про це повідомляє The Times з посиланням на заяву британського Управління по боротьби зі злочинністю (NCA).

Овсяннікова підозрюють у порушенні санкційного режиму та відмиванні грошей.

Дмитра Овсяннікова звинувачують у порушенні санкцій та відмиванні грошей.

За даними Times, колишній глава Севастополя отримував перекази на загальну суму 82,5 тисячі доларів на рахунок в одному з банків у Лондоні. Також у нього вилучили 98,5 тисячі доларів готівкою. Видання зазначає, що Дмитра Овсяннікова затримали ще 22 січня.

Колишній “губернатор” Севастополя перебуває у британському списку санкцій з 2017 року. Також у чорні списки його додали ЄС та США. Однак у 2022 році Європейський суд на запит росіянина анулював рішення ради ЄС про продовження санкцій.

The Times посилаючись на NCA повідомляє, що Овсянніков у суді вказував, що більше не обіймає посаду голови Севастополя, а також те, що санкції заважають йому вести бізнес, зокрема на Кіпрі.

У листопаді 2020 року він влаштував бешкет в аеропорту Іжевська і був затриманий. Щодо Дмитра Овсяннікова склали адміністративний протокол. Згодом його оштрафували, зняли з посади заступника міністра та виключили з партії “Единая Россия”.

На посаді гауляйтера Севастополя Дмитро Овсянніков працював у 2017-2019 роках. Пізніше обійняв посаду заступника міністра промисловості та торгівлі Росії.