За ексголову Верховного суду Князєва, затриманого за підозрою у хабарі $3 млн, внесли заставу, він вийшов з СІЗО

Ексголова Верховного суду Всеволод Князєв  вийшов з-під варти. За нього внесли 18,16 млн грн застави як альтернативу тримання в слідчому ізоляторі у справі про одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«31 січня 2024 року колишнього голову Верховного суду, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України), звільнено з-під варти під заставу розміром 18,168 млн грн. Разом з тим повідомляємо, що наразі вирішується питання щодо звернення до Вищої ради правосуддя з клопотанням про відсторонення указаного судді від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності», – інформує САП.

В прокуратурі додали, що на Князєва поклали такі обов’язки: не відлучатися з Києва без дозволу; здати на зберігання закордонні паспорти; носити електронний засіб контролю тощо. У разі не виконання обов’язків застава може бути стягнена у дохід держави.

Нагадаємо,  напередодні Князєву вкотре зменшили суму застави.

15 травня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили масштабну корупцію у Верховному Суді України – схему одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями.

Правоохоронці затримали голову Верховного суду Всеволода Князєва. Згодом Вищий антикорупційний суд заарештував його з альтернативою внесення застави 107,360 млн грн.

Пленум також висловив недовіру голові ВСУ Всеволоду Князєву та достроково позбавив його статусу очільника суду.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оприлюднило записи прослуховування голови Верховного суду Всеволода Князєва у справі щодо отримання ним хабаря.