Влітку Верховний Суд розгляне касаційну скаргу на вирок екссудді Андрію Леонову: 11 років тюрми за хабар у $15 тисяч

Верховний суд призначив засідання з розгляду скарги на вирок, яким колишнього суддю Бабушкінського районного суду Дніпра Андрія Леонова засуджено до 11 років пзбавлення волі за одержання 15 тисяч доларів неправомірної вигоди. Скаргу розглянуть 18 червня.

Таке рішення 14 лютого ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити касаційний розгляд кримінального провадження щодо (Андрія Леонова – ред.) на 11:00 18 червня 2024 року, повідомивши про день, час та місце розгляду справи особу, яка подала касаційну скаргу, та інших учасників судового провадження», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, у березні 2023 року Вищий антикорупційний суд оголосив вирок колишньому судді Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Андрію Леонову. Його було визнано винним у проханні надати 30 тисяч доларів та фактичному одержанні 15 тисяч доларів неправомірної вигоди за винесення судового рішення у кримінальному провадженні. Леонова засуджено до 11 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді строком на три роки та з конфіскацією усього належного їй на праві власності майна.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду у листопаді 2023 року залишила без змін обвинувальний вирок, яким колишнього суддю Бабушкінського райсуду м. Дніпропетровська Андрія Леонова засуджено до 11 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді строком на три роки та з конфіскацією майна.