Експосадовець військової частини за привласнення 3,5 млн грн засуджений до 11,5 років тюрми

Суд оголосив вирок ексначальнику фінансової служби військової частини. Його визнали винним у привласненні 3,5 млн грн та засудили до 11,5 років позбавлення волі.

Про це повідомила пресслужба САП.

Повідомляється, що 19 лютого колегія суддів ВАКС заочно оголосила обвинувальний вирок щодо колишнього начальника фінансової служби однієї з військових частин у Сумській області. Розгляд відбувався заочно, оскільки злочинець переховується від правосуддя.

“За даними досудового розслідування, начальник фінансової служби на початку листопада 2014 року заволодів грошовими коштами, які належали військовій частині як розпоряднику бюджетних коштів, перерахувавши на власний картковий рахунок та на карткові рахунки інших фізичних осіб, які не були поінформовані про його злочинні наміри, грошові кошти у сумі 4267495,39 гривень. Частину цих коштів, а саме 3448876,87 гривень, він разом з невстановленими особами зняв з рахунків із використанням платіжних карток на ім’я інших фізичних осіб”, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо командира однієї з військових частин на Донеччині й чотирьох його підлеглих, які нараховували “бойові” виплати військовим, що насправді не були на передовій. Сума завданих державі збитків становить майже 5 млн грн.