Кримський політв’язень Абдулкадиров в колонії РФ з жовтня не може виходити на прогулянки – йому не дають взуття

У в’язниці Єльця Липецької області (РФ) незаконно у засудженому кримському політв’язню Владлену Абдулкадирову з жовтня 2023 року не видали взуття, черз що він не може виходити на прогулянки.

Про це повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність” із посиланням на його дружину Гульзар.

Тюремники не видали Абдулкадирову взуття, водночас мати і користуватися власним він не може, відповідно до заборони адміністрації.

Нещодавно кримського татарина оштрафували за відмову вийти на роботу. Абдулкадиров сказав співробітникам в’язниці, що чекав, поки лікарі проведуть обстеження. Адміністрація в’язниці розцінила це як свідому відмову, а не поважну причину і призначила кримському татарину штраф у тисячу рублів.

Він також поскаржився на біль у спині, який турбує його тривалий час. Після того як Абдулкадирова незаконно етапували до в’язниці, стан його здоров’я погіршився, повідомляє “Кримська солідарність”.

“Від болю він не міг довго перебувати в одному положенні, права нога німіла. Нам важко вдалося домогтися дозволу на проведення обстеження МРТ у приватній клініці Єльця. Обстеження показало, що в поперековому відділі є зміщення та запалення грижі”, – розповіла Гульзар Абдулкадирова.