ДБР затримала колишнього високопосадовця ЗСУ з продовольчого забезпечення тилу

Державне бюро розслідувань викрило на незаконному збагаченні колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних сил України.

Про це повідомили в ДБР.

За даними слідства, чиновник у 2022-2023 роках набув необґрунтованих активів на суму майже 58 млн грн. Зокрема йдеться про автомобіль “Toyota”, квартиру в Києві, 53 земельні ділянки на території України та інше майно.

Крім того, підконтрольні посадовцю підприємства придбали склад площею 2000 м2 та єдиний майновий комплекс експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

В Офісі генпрокурора зазначили, що сума незаконно набутих коштів більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні доходи.

Підозрюваного затримали, а на незаконно набуті активи судом накладено арешт.

Нагадаємо:

  • 27 січня 2024 року колишньому керівнику Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександру Лієву та чинному керівнику Тоомасу Нахкуру, менеджерам компанії «Львівський арсенал» і представнику іноземної фірми повідомлено про підозру за ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені організованою групою) у справі про розкрадання майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів.