ВАКС не скасував повідомлення про підозру судді Київського апеляційного суду Віктору Глиняному

Вищий антикорупційний суд не скасував повідомлення про підозру в одержанні 8300 доларів неправомірної вигоди судді Київського апеляційного суду Віктора Глиняного. 

Таке рішення 18 березня ухвалив ВАКС у выдповыдь на скаргу адвоката Глиняного.

«У задоволенні скарги адвоката, який діє в інтересах Віктора Глиняного, на необґрунтованість повідомлення про підозру (Глиняному – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 368 КК України, у кримінальному провадженні – відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. доларів за ухвалення рішення.

“Слідство встановило, що суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства. За це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав надати неправомірну вигоду у розмірі 35 тис. доларів. Після одержання неправомірної вигоди 10 тис. дол. суддя-посередник залишив собі, а 25 тис. доларів поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою”, – повідомили в НАБУ.