Ексголова «Держкомітету молодіжної політики» в Криму Сергій Селімов отримав повідомлення про підозру

За процесуального керівництва Прокуратури Автономної Республіки Крим та м.Севастополя повідомлено про підозру колишньому окупаційному голові «Державного комітету молодіжної політики Республіки Крим», який здійснював активну інформаційну діяльність на підтримку дій ворога. За даними Центру журналістських розслідувань, йдеться про Сергія Селімова, який обіймав цю посаду з 2019 до 2022 року.

Про це повідомляє прокуратура АРК.

За матеріалами слідства, підозрюваний здійснював інформаційну діяльність на підтримку держави-агресора, шляхом поширення в інтернет-просторі публікацій із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України.

“Після повномасштабного вторгнення, «посадовець», використовуючи власну сторінку у соцмережі «ВКонтакте», неодноразово розміщував пропагандистські матеріали, які є складовою частиною внутрішньополітичної стратегії РФ на окупованих територіях. У такий спосіб здійснював інформаційну діяльність у співпраці з державою-агресором”, – повідомили в прокуратурі.

Також підозрюваний поширював інформацію, в якій міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочату в 2014 році, у тому числі шляхом визнання правомірною тимчасової окупації частини території України.

Селімову повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 КК України – посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, ч. 6 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність та ч. 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників.

Санкції інкримінуємих колишньому окупаційному “чиновнику” статей передбачають покарання до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо:

  • Прокуратура АРК та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт щодо гендиректора телекомпанії «Крым» – найбільшого «кремлівського рупора» на окупованому півострові – Вадима Первих. Про діяльність підозрюваного Первих та ще двох керівників  і трьох  кореспондентів  окупаційного телеканалу «Крым» із пропаганди війни і виправдання агресії РФ проти України ЦЖР розповів у розслідуванні минулого року.
  • У грудні 2022 року в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені дані щодо діяльності шістьох керівників і кореспондентів ТРК  «Крым 24», що фінансується окупаційним урядом Криму. Провадження відкрито за статтею ст.436-2  Кримінального кодексу України – пропаганда війни.
  • У кримінальному провадженні фігурують шість кримських пропагандистів – фігурантів розслідувань ЦЖР.  Це керівники ТРК «Крым» – директор юрособи Вадим Первих, генеральний продюсер і радник «глави Криму» Олег Крючков,  головна редакторка телеканалу «Крым24» Дарина Сафонова, а також кореспонденти  Маргаріта Сємєнюк, Дмитро Кокшаров і  Юрій Авдєєв. Усі вони, за винятком росіянки Сємєнюк, яка приїхала до Криму із Югри, є громадянами України.

Детальніше читайте розслідування ЦЖР Як захоплювали філію «Суспільного» та хто створює пропаганду на окупованому півдні