Кримського підприємця, який обслуговував окупаційну “прокуратуру”, засуджено до 4 років тюрьми

Соломʼянський районний суд Києва оголосив вирок підприємцю з Криму, який надавав товари і послуги незаконно створеній Росією “Прокуратурі Республіки Крим”.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок суду.

За матеріалами справи, кримчанин з грудня 2022 року постачав обладнання для облаштування робочих приміщень “прокуратури” Криму у межах державного оборонного замовлення на 2022 рік на загальну суму 3,5 млн російських рублів.

Згідно до реєстрів, які дослідили слідчі в рамках кримінальної справи, основним видом діяльності засудженого як підприємця є «Торгівля роздрібна меблями, освітлювальними приладами та іншими побутовими виробами в спеціалізованих магазинах». В ролі «постачальника» він уклав 6 контрактів з 3 замовниками, зокрема контракт з “Прокуратурою Республіки Крим”.

На запит слідчих Офс президента України повідомив, що кримський підприємець наразі все ще є громадянином України.

Суд визнвав його винним за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального Кодексу – дії у вигляді передачі матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території та (або) збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора.  Чоловіка засуджено до 4 років позбавлення волі із забороною займатися господарською діяльністю строком на 10 років та з конфіскацією майна на користь держави.

Нагадаємо:

  • В травні 2023 року Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя повідомила про підозри у колабораціонізмі сімом підприємцям з тимчасово окупованого Криму, які надають товари і послуги російським незаконно створеним органам «влади». 
  • В жовтні 2023 року про підозру у колабораційній діяльності було повідомлено ще дев’ятьом кримським підприємцям.