“Суд” в Криму заочно засудив кримчанина до 18 років колонії за службу в ЗСУ

Незаконний “Верховний суд Республіки Крим” оголосив вирок кримчанину, який наразі служить в ЗСУ, та за “державну зраду” засудив його до 18 років колонії суворого режиму.

В “суді” повідомляють, що незаконно засуджений чоловік має реєстрацію на території Криму, однак виїхав з тимчасово окупованого півострова ще у 2015 році.

“Перебуваючи на момент початку СВО на території України, він з власної ініціативи вступив, за невстановлених наслідком обставин, до радіотехнічної бригади ППО Збройних сил України. У період з 24.02.2022 засуджений брав участь у бойових діях, із застосуванням озброєння та військової техніки, проти військовослужбовців ЗС РФ та правоохоронних органів Російської Федерації, задіяних на території України у СВО”, – йдеться в повідомленні незаконного “суду”.

Окупаційний “суд” засудив кримчанина до 18 років позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму з обмеженням волі 1 рік 9 місяців.

“Вирок було ухвалено заочно, оскільки підсудний перебуває у федеральному та міжнародному розшуку”, – йдеться у повідомленні незаконного “суду”.

Нагадаємо:

  • В Україні суд оголосив вирок окупаційному «військовому комісару Феодосії та Кіровського району Республіки Крим» Олександру Кабашному, який служив у Повітряних силах ЗС України та після окупації Криму зрадив присязі та перейшов на службу до Росії. Його за порушення законів та звичаїв війни через організацію і проведення призову кримчан до ЗС РФ засуджено до 8 років позбавлення волі.
  • Український суд виніс вирок громадянину РФ, «військовому комісару Сімферопольського району і міста Алушти Республіки Крим» Костянтину Качарову. Його визнано винним у скоєнні військового злочину через незаконний призов мешканців окупованого Криму до Збройних сил Росії та засджено до 11 років позбавлення волі.