На Полтавщині затримали диверсантів, які намагались підірвати залізничні колії

Служба безпеки України затримала у Полтавській області двох чоловіків, які за допомогою вибухового пристрою намагались вивести з ладу стратегічно важливий об’єкт “Укрзалізниці”. 

Про це заявила СБУ.

Для вчинення диверсії агенти ФСБ заклали саморобний вибуховий пристрій поблизу колії та системи електроживлення рухомого складу. У подальшому зловмисники планували привести вибухівку в дію за допомогою пульта дистанційного керування. Але фігуранти не встигли цього зробити, оскільки були затримані співробітниками СБУ просто на місці події.

У разі вчинення підриву окупанти сподівались порушити логістичні шляхи постачання зброї, боєприпасів та пального для ЗСУ.

У затриманих вилучено мобільні телефони, з яких вони координували злочинні дії зі своїм російським куратором – кадровим співробітником 5-ї служби ФСБ. Його особу вже встановила Служба безпеки. Саме він поставив агентам завдання вчинити диверсію на залізниці у період масованих повітряних атак рашистів на об’єкти критичної інфраструктури України 21-22 березня цього року.