Незаконно засудженого в Криму у “справі кримських мусульман” Рустема Мурасова етапували до Володимира

Російські окупанти етапують до Володимира (РФ) незаконно засудженого до 12 років позбавлення волі фігуранта “справи кримських мусульман” севастопольця Рустема Мурасова.

Про це повідомляє «Кримська солідарність» з посиланням на лист Мурасова.

Його етап розпочався 17 лютого 2024 року. Він виїхав із СІЗО Новочеркаська із трьома іншими фігурантами справи.

«У Пермі нас поділили. Мене [направили] на тимчасове утримання в ІЧ-29, а інших безпосередньо до СІЗО Пермі. Як я зрозумів, нас усіх везуть до Володимира. Здоров’я в нормі, загалом, все добре», — написав Рустем.

Нагадаємо, у 17 серпня 2021 року “ФСБ” провела масові обшуки в будинках мусульман, кримських татар: у селі Строганівка Сімферопольського району в будинку місцевого імама Раїфа Февзієва, в селі Тернівка Балаклавського району в Джаббара Бекірова, в селі Холмівка Бахчисарайського району в Завура Абдуллаєва, в селі Поворотне Нахімовського району в Рустема Мурасова та Рустема Таїрова.

У лютому 2016 року у Рустема Мурасова вже проходив перший обшук. Тоді його затримали, відвезли до Управління Федеральної служби безпеки по республіці Крим та місту Севастополю, але пізніше відпустили. Цього разу його затримали на обшуку, який влаштували саме після його повернення з суду над кримськими татарами в Ростові-на-Дону, на який він їздив підтримати співвітчизників.