У Великій Британії суддя вирішив спір щодо маркування меду за допомогою цитати з “Вінні Пуха”

У Великій Британії суддя, оголошуючи рішення у справі про маркування меду, процитував уривок з книги Алана Мілна про Вінні Пуха. 

Як пише The Guardian, судова суперечка була між грецькою харчовою компанією Odysea та владою лондонського району Waltham Forest щодо того, чи має компанія називати свій продукт “сирим” або “крафтовим”.

Суддя зачитав у рішенні:

“«Те, що робить мене іншим — це те, що робить мене собою», — сказав П’ятачок, який, мабуть, бачив чимало меду, з’їденого за ці роки. Якби він пригостив Пуха «сирим медом», що б у ньому змінилося?”.

Компанія Odysea продавала мед із написом “сирий” і стверджувала, що їхній мед не нагрівався вище за природну температуру і мав набагато меншу обробку.

Однак представники торговельних стандартів Великої Британії стверджували, що таке формулювання вводить споживачів в оману. Тому компанія була змушена передрукувати свої етикетки з написом “крафтовий мед”, але подала апеляцію до суду.

Зрештою суддя відмовився погодитися з думкою про те, що назва продукту “сирий” вказує на його особливі характеристики й ухвалив рішення на користь Odysea. Суддя дійшов висновку, що складність виникла через те, що обидві сторони просили суд ухвалити рішення між двома різними визначеннями терміна “сирий”.