У Фінляндії затримали трьох підозрюваних у відмиванні грошей на бронежилетах для ЗСУ

Детективи Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та співробітники Національного бюро розслідувань кримінальної поліції Фінляндської Республіки затримали трьох людей, яких підозрюють у розкраданні грошей Міністерства оборони України. Гроші були виділені на закупівлю 5 тисяч бронежилетів для ЗСУ.

Про це повідомили в НАБУ.

“11 березня 2024 року на території Фінляндської республіки затримано трьох осіб за підозрою у відмиванні коштів Міністерства оборони України під час закупівлі засобів індивідуального захисту на суму 5,7 млн євро. На нерухомість одного із затриманих, громадянина Фінляндії, накладено арешт”.

Повідомляється, що серед затриманих — представник приватної компанії, яка не доставила Міноборони 50% від закуплених та повністю оплачених бронежилетів.

За даними слідства, замість 5 тисяч бронежилетів для Сил оборони, частину цих грошей зловмисники витратили на купівлю елітних автівок та об’єкта нерухомості. Зібрані докази детективи використають у власному кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами Міноборони при закупівлі бронежилетів.