Черговий кримський “суддя”, який до окупації праціював помічником, отримав підозру у колабораціонізмі

“Суддя” незаконно створеного росіянами “Верховного суду” в Криму отримав повідомлення про підозру у колабораційній діяльності.  

Текст підозри опубліковано на сайті Офісу генпрокурора.

Підозрюваний – Корбут Олексій Олегович до окупації Криму Росією три роки працював помічником судді Апеляційного суду АР Крим. У грудні 2012 року він закінчив Юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю “Правознавство”.

Вже після початку окупації, 4 квітня 2014 року Олексій Корбут отримав паспорт громадянина Росії. За чотири роки, у 2018, склав кваліфікаційний іспит і був призначений суддею незаконного “Бахчисарайського районного «суду» в Криму.

Торік Корбута було призначено “суддею” «Верховного суду республіки Крим». Наразі Корбут здійснює «правосуддя» у судовій колегії з цивільних справ.

Олексію Корбуту повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади у незаконних  судових органах, створених на тимчасово окупованій території (ч.7 ст. 111-1 ККУ).

Нагадаємо:

  • У грудні 2015 року Вища рада юстиції Украни зробила подання про звільнення 277 суддів Автономної Республіки Крим і Севастополя за порушення присяги.
  • 19 квітня 2016 року Верховна Рада України звільнила 198 суддів Автономної Республіки Крим, які порушивши присягу, перейшли на службу до російських окупантів.
  • У січні 2017 року Генпрокуратура України повідомила, що проводить заочне розслідування за підозрою в державній зраді відносно 319 кримських суддів-зрадників.
  • 11 травня 2017 року Вища рада правосуддя України на своєму засіданні звільнила 91 суддю з Автономної Республіки Крим і Севастополя, які після окупації Криму перейшли на службу до Росії.