Верховний суд призначив засідання за касаційною скаргою на вирок судді з Закарпаття Михайлу Паку

Верховний суд призначив розгляд касаційної скарги на вирок судді Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Михайлу Паку, яким його було засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна за хабар. 

Таке рішення 13 березня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку і призначити касаційний розгляд кримінального провадження за касаційними скаргами захисника в інтересах засудженого (Михайла Пака – ред.) та засудженого (Олега Маковського – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 21 вересня 2021 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 13 грудня 2023 року у приміщенні Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду на 11 червня 2024 року 09:30», – йдеться в рішенні.

Детективи НАБУ викрили суддю на хабарі у 2 тисячі гривень ще у 2017 році. За матеріалами слідства, Михайло Пак ухвалив “потрібне” рішення у справі Управління соцзахисту Мукачівської адміністрації. В 2019 році Вищий антикорупційний суд засудив Михайла Пака до 7 років позбавлення волі. Цей вирок скасувала апеляція, але Верховний Суд повернув справу на новий розгляд. І тільки торік у грудні Михайло Пак отримав остаточний вирок.