В Криму “суд” відмовив у поновленні слідства в справі про викрадення Тимура Шаймарданова

Тимур Шаймарданов, активіст громадської організації "Український дім". Зник безвісти у березні 2014 року.

“Верховний суд Республіки Крим” відмовився поновити слідство в справі про викрадення кримського активіста Тимура Шаймарданова.

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов, пише  “Суспільне.Крим”.

“Суд” не прийняв його скаргу і залишив чинним рішення “Київського районного суду” Сімферополя.

За словами Курбедінова, з 2019 року слідчі не виконали всіх необхідних слідчих дій: у межах розслідування вони не провели реконструкцію можливих маршрутів прямування Шаймарданова від квартири до Чорноморського банку реконструкції та розвитку та не вилучили записи з камер відеоспостереження на аналіз.

Крім того, слідчі не отримали відомостей з телефонної вежі та не опрацювали версію можливої причетності до зникнення активіста окупаційних силових структур та незаконного “Управління ФСБ Республіки Крим”.

Відомо, що незаконний “прокурор”, який виступив проти задоволення скарги, заявив, що доводи раніше вже нібито були предметом розгляду судових інстанцій за скаргами інших людей, а тому підстав вважати, що досудове слідство припинено незаконно, немає.

В кінці травня 2014 року в Сімферополі пропали безвісти Тимур Шаймарданов і Сейран Зінедін – активні учасники протестів проти військового вторгнення на півострів. За фактом їх зникнення відкрили кримінальні справи як в Криму, так і на материковій Україні. На даний момент розслідування ніяких результатів не принесло.