Вища рада правосуддя звільнила суддю Малкова, якого заскочили за кермом напідпитку

Вища рада правосуддя звільниза з посади суддю Кузнецовського міського суду Валерія Малкова, якого притягали до відповідальності за кермування авто напідпитку.

Рішення про звільнення Малкова ВРП ухвалила 21 березня, повідомляє Бюро судової інформації.

Вперше Малкова заскочили п’яним за кермом у серпні 2019 року. Тоді він у Вараші за кермом JАС J5 зіштовхнувся з ВАЗ 21099. При цьому Малков мав явні ознаки алкогольного сп’яніння (запах алкоголю з порожнини рота, виражене тремтіння пальців рук, поведінка, що не відповідає обстановці),  але відмовився у присутності двох свідків на вимогу поліцейського пройти в установленому порядку медичний огляд, а також відмовився від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу з використанням газоаналізатора.

У 2022 році було опубліковано відео з нагрудної камери поліцейського, на якому суддя пропонує йому гроші.

Постановою Сарненського районного суду Рівненської області від 25 вересня 2019 року у справі Валерія Малкова було визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених статтею 124, частиною першою статті 130 КУпАП, та накладено на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10 тисяч 200 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Відомо також, що, крім цього випадку, 31 серпня 2023 року об 11:20 суддю Малкова з ознаками алкогольного сп’яніння було доставлено до приймального відділення КНП ВРМ «Вараська багатопрофільна лікарня» бригадою екстреної (швидкої) медичної допомоги, що підтверджується довідкою вказаної медичної установи від 5 вересня 2023 року № 4227, із зазначенням діагнозу «осаднені рани обличчя, алкогольне сп’яніння».

Наприкінці 2023 року Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку про застосування до судді Кузнецовського міського суду Рівненської області Малкова В.В. дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади.

21 березня звільнення Валерія Малкова з посади судді в повному складі підримала Вища рада правосуддя.

Нагадаємо, в ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть нацгвардійця на блокпосту на Берестейському проспекті у Києві.