Колишній судді з Донеччини повідомили про підозру в державній зраді

"Верховний суд ДНР"

Колишній судді Кіровського районного суду Донецька Ірина Гладишенко, яка стала «суддею Верховного суду ДНР», повідомлено про підозру у державній зраді.

Підозра опублікована на сайті Офісу генпрокурора.

Ірина Гладишенко сула суддею з 2003 року, але після окупації територій Донецької і Луганської областе йперейшла на бік російських окупантів.

Із 2016 року указом глави «Донецькоі народної республіки» її призначили «суддею Верховного суду ДНР». У 2020-му Гоадишенко входила до «Воєнної палати Верховного Суду ДНР». А наступного року її перевели до «Судової палати у кримінальних справах Верховного Суду ДНР».

У 2023 році указом президента РФ Путіна Гладишенко призначено «суддею Верховного суду ДНР» на 6 років.

Нагадаємо:

  • У грудні 2015 року Вища рада юстиції Украни зробила подання про звільнення 277 суддів Автономної Республіки Крим і Севастополя за порушення присяги.
  • 19 квітня 2016 року Верховна Рада України звільнила 198 суддів Автономної Республіки Крим, які порушивши присягу, перейшли на службу до російських окупантів.
  • У січні 2017 року Генпрокуратура України повідомила, що проводить заочне розслідування за підозрою в державній зраді відносно 319 кримських суддів-зрадників.
  • 11 травня 2017 року Вища рада правосуддя України на своєму засіданні звільнила 91 суддю з Автономної Республіки Крим і Севастополя, які після окупації Криму перейшли на службу до Росії.