Кримський суддя-зрадник Ігор Бражнік, причетний до переслідувань кримських татар, засуджений до 13 років ув’язнення

Подільський районний суд Києва оголосив вирок колишньому судді Совєтського районного суду Автономної Республіки Крим, який після початку російської окупації півострова, порушив присягу та перейшов на службу до окупантів. Його засуджено до 13 років позбавлення волі. 

Про це йдеться у вироку суду.

За даними Центру журналістських розслідувань, засуджений – колишній суддя Совєтського райсуду АРК Бражнік Ігор Сергійович.

За матеріалами справи, упродовж березня – квітня 2014 року засуджений продовжив роботу у складі вже незаконного створеного російськими окупантами судового органу на базі українського суду.  Указом Президента Російської Федерації 19 грудня 2014 Бражнік був призначений на посаду судді “Советского районного суду Республики Крым”, та відтоді здійснював “правосуддя” іменем Росії.

Ігор Бражник незаконно засудив 25-річного кримського татарина Азіза Файзуллаєва до трьох років колонії за нібито підпал сільради Пушкіне в Совєтському районі.

Також Бражнік вислав з Криму до Узбекістану дружину вбитого співробітниками ФСБ  Набі (Аюба) Рахімова, якого силовики застрелили під час проведення обшуків, бо стверджували, що чоловік нібито чинив опір. Його дружину Сохібу Бурханову “суддя” Бражнік визнав винною у  порушенні правил в’їзду чи перебування на території Росії.

15 квітня Подільский районний суд визнав Ігоря Бражніка винним у державній зраді та засудив до 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна. Вирок оголошено заочно.

Нагадаємо:

  • У грудні 2015 року Вища рада юстиції Украни зробила подання про звільнення 277 суддів Автономної Республіки Крим і Севастополя за порушення присяги.
  • 19 квітня 2016 року Верховна Рада України звільнила 198 суддів Автономної Республіки Крим, які порушивши присягу, перейшли на службу до російських окупантів.
  • У січні 2017 року Генпрокуратура України повідомила, що проводить заочне розслідування за підозрою в державній зраді відносно 319 кримських суддів-зрадників.
  • 11 травня 2017 року Вища рада правосуддя України на своєму засіданні звільнила 91 суддю з Автономної Республіки Крим і Севастополя, які після окупації Криму перейшли на службу до Росії.