Кримського політв’язня Руслана Сулейманова етапували до в’язниці в Челябінській області

Незаконно засудженого до 14 років колонії за нібито “тероризм  та спробі захоплення влади” громадянського журналіста Руслана Сулейманова етапували з Новочеркаська до в’язниці Верхньоуральська Челябінської області.

Про це повідомляє  “Кримська солідарність”.

В своєму листі до рідних Сулейманов повідомив, що етап тривав 26 днів. Політв’язня вивезли з Новочеркаська, у “столипінських” вагонах перевозили через Воронеж, Тамбов, Пензу, Самару, Оренбург, Орськ, Челябінськ і Магнітогорськ до Верхньоуральська.

Зупинялися в чотирьох різних СІЗО. Перед тим як потрапити до них, політв’язню довелося чекати багато годин у спеціальних боксах. У воронезькому СІЗО №1 він перехворів на ГРЗ з високою температурою.

Шлях потягом зайняв п’ять ночей, чоловік змінив десять автозаків. На деяких станціях від автозака до “столипінського” вагона в’язні йшли із сумками в руках, усі разом, пристебнуті тросом. У вагонах у туалет виводили за годинами, тричі на добу видавали окріп.

“У цілому для людини етапування – нелегке випробування, переживається відчутний стрес. У такий момент замислюєшся про людей у віці, хворих, кому випало таке випробування”, – розповів Руслан.

Наразі Сулейманов перебуває у карантинній камері.

Нагадаємо:

  • Політв’язень, громадянський журналіст Руслан Сулейманов скаржився на бездіяльність лікарів та погані умови утримання у СІЗО №3 Новочеркаська.
  • 27 березня 2019 року в окупованому Криму у мікрорайонах Кам’янка та Строганівка Сімферополя одночасно пройшли наймасовіші обшуки й затримання кримських татар.
  • 24 листопада 2022 року Південний окружний військовий суд визнав винним Руслана Сулейманова у терористичній діяльності та спробі захоплення влади. Його було засуджено до 14 років позбавлення волі.