Оперний співак з України Герелло, який у РФ виправдовує збройну агресію, повідомлено про підозру

Солісту Маріїнського театру родом з Буковини, Василю Герелло, який публічно підтримує збройну агресію РФ проти України, повідомлено про підозру.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Вінницькій області.

За даними слідства, Герелло відкрито виступав на підтримку країни-агресора, зокрема під час масових заходів за участю Путіна на честь незаконної окупації Криму. У своїх інтерв’ю та публічних виступах з початку 2000-х він розповідав про “єдність братських народів” і про те, що “більшість українців за Росію”.

У серпні 2023 року Герелло на запрошення військово-політичного керівництва країни-агресора виступив на концерті у військово-медичній академії ім. С. Кірова для російських бойовиків, які брали участь у війні проти України.

Під час заходу він висловився на підтримку російських загарбників та героїзував їхню учать у війні проти України. Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь Кремля. 

Герелло повідомлено заочно про підозру за статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ст. 436 (пропаганда війни).