Прокуратура АРК скерувала до суду справу помічниці кримського «депутата», яка доставляє техніку армії РФ на окупованих територіях

Прокуратура Автономної Республіки Крим направила до суду обвинувальний акт щодо помічниці “депутата” окупаційної “міської ради” Ялти Аліни Верховської. Вона допомагає доставляти техніку російським військовослужбовцям на тимчасово окупованих територіях України. 

Про це повідомляє прокуратура АРК та СБУ.

За матеріалами слідства, Верховська з вересня 2022 року забезпечує штурмові та розвідувальні підрозділи армії РФ, які знаходяться на тимчасово окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей. Для них вона закуповує та самостійно доставляє на фронт транспорт, екіпірування, амуніцію, тепловізори, прилади нічного бачення та пристрої радіолокаційної боротьби. 

За цю роботу Верховська має «нагороди» від окупаційної “адміністрації” м. Ялти.

Обвинувачена входить до складу прокремлівської фракції «Єдіная Росія» та веде активну публічну діяльність у своїх соціальних мережах. 

Як повідомляє прокуратура АРК, Аліна Верховська організувала збори та передачу матеріальних ресурсів російським військовим, які ведуть бойові дії проти України. На своїх сторінках у соціальних мережах неодноразово публікувала інформацію про «відкриття на півострові пунктів прийому благодійної допомоги» та «звіти» про «волонтерську діяльність». 

Верховську обвинувачено за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Нагадаємо: 

  • Прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишньої української спортсменки з Криму, яка публічно підтримує збройну агресію РФ проти України та організовує збори коштів для армії ворога. Ольга Давидко організувала в окупованому Криму проєкт допомоги «бійцям СВО» «Разом ми сила».
  • СБУ повідомила про підозру в пособництві державі-агресору 26-річній Катерині Нестеренко. Вона в 2023-2024 роках збирала гроші на придбання квадрокоптерів, продуктів, засобів гігієни і наборів першої медичної допомоги для російських окупантів, які перебувають у Херсонській області. Вона – активна волонтерка окупаційного фонду «Добро мира – волонтёры Крыма», яку очолює Валерія Петрусевич, дружина її рідного брата, колаборанта Андрія Петрусевича. 
  •