СБУ повідомила про нову підозру мертвому Стремоусову та ще чотирьом зрадникам з Херсона

П’ятеро відомих зрадників з Херсона заочно отримали від СБУ нові підозри в пособництві державі-агресору. Серед них колишні херсонські політики і чиновники 48-річний Сергій Черевко, 42-річний Ігор Семенчев, 54-річний Віталій Булюк, 58-річна Тетяна Мітрофанова і навіть ліквідований в листопаді 2022 року Кирило Стремоусов. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Слідчі інкримінують вказаним зрадникам пособництво ворогу і отримання ключових посад в окупаційних структурах на Херсонщині. Всі вони увійшли до складу так званої надзвичайної комісії по вирішенню невідкладних питань, створеній російським військовим комендантом Херсонської області 13 квітня 2022 року.

З травня по листопад 2022 року всі ці зрадники брали участь у засіданнях «комісії», голосували за незаконне утримання під вартою осіб у слідчому ізоляторі, розпоряджалися долею утримуваних у херсонській Північній виправній колонії №90 в’язнів.

Також слідчі СБУ інкримінують Кирилу Стремоусову роботу на посаді заступника гауляйтера Херсонщини з питань зовнішньої та внутрішньої політики.

Адвокатці Тетяні Мітрофановій інкримінують отримання посади начальниці юридичного відділу окупаційної адміністрації Херсонщини.

Віталій Булюк, депутат Херсонської обласної ради від партії «Наш край» працює заступником голови окупаційної адміністрації Херсонщини з економічних, фінансових питань та аграрного сектору.

Сергій Черевко

Ігору Семенчеву-молодшому інкримінують роботу заступником гауляйтера Херсонщини з питань інфраструктури, ЖКГ і ТЕК. А Сергію Черевку – роботу заступником гауляйтера області з питань соціальної політики, а також заступником голови окупаційного уряду.

Ігор Семенчев-молодший

Усім їм заочно повідомлені підозри за ч. 1 ст. 111-2 КК України. За пособництво ворогу їм світить від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

  • Як повідомляв ЦЖР, 64-річний Віктор Причепій з селища Козацьке Каховського району Херсонщини отримав заочну підозру СБУ в колабораційній діяльності. Як писав ЦЖР, він у 2022 році працював головою місцевої окупаційної адміністрації. Після втечі з Козацького і звільнення селища Причепій став гауляйтером села Мирне Скадовського району.