Суддя з «ДНР», яка судила українку за “шпигунство”, заочно засуджена до 15 років

Галицький районний суд Львова оголосив вирок так званій “судді” незаконного “Ворошиловського міськрайонного суду Донецька” Ользі Бондар. 

Вирок оголошено 11 квітня.

За матеріалами справи, Ольга Бондар була призначена незаконною “суддею” указом глави «Донецької народної республіки» 9 січня 2015 року.

У листопаді 2021 року на розгляд окупаційного суду надійшла сфальсифікована «Міністерством держбезпеки ДНР» кримінальна справа громадянки України Оксани Паршиної за обвинуваченням у шпигунстві.

Бондар проводила псевдосудові засідання, досліджуючи документи, речові докази, допитуючи свідків та ін. 29 серпня 2022 року Паршину визнали винною і засудили до 10 років увʼязнення. Відбування покарання відтермінували до досягнення її дитиною 14 років.

За даними «Радіо Свобода», Паршину затримали при спробі вʼїзду в «ДНР» у травні 2021-го, коли вона була на другому місяці вагітності. Нібито при перевірці у жінки в телефоні знайшли підозрілий контакт.

Після окупації Донецька в 2014-му Паршина перебралася до Маріуполя, але поїхала у рідне місто, щоб переоформити на сестру право власності на майно. На підконтрольній Україні території в Паршиної залишився малолітній син.

Галицький районний суд Львова засудив Бондар до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього особистого майна. Увʼязнення вона відбуватиме з моменту затримання.

Нагадаємо:

  • В жовтні 2023 року прокуратура повідомила про підозру так званій “судді” незаконного “Ворошиловського міськрайонного суду Донецька” Ользі Бондар.