Кримський політв’язень Сейтосманов заявляє про погані санітарні умови у в’язниці: маленька камера не має вентиляції

Енвер Сейтосманов. Фото: Кримська солідарність

Кримський політв’язень Ернес Сейтосманов, засуджений до 17 з половиною років позбавлення волі в межах так званої справи “Хізб ут-Тахрір”, заявив про незадовільні умови у в’язниці російського Владимира.

Про це  повідомляє “Кримська солідарність” з посиланням рідних Сейтосманова.

Політв’язня росіяни утримують в маленькій камері розміром 1,5 на 2 метри, яка розрахована на двох людей. В приміщені дуже висока вологість та не має вентиляції, питної води. Води засудженим доводиться пити з-під крану.

Двічі кримського татарина відправляли до ШІЗО. Спочатку на п’ять діб одразу після прибуття до в’язниці на початку січня. Тоді, за словами наглядачів, Сейтосманов вчинив правопорушення під час етапу. Вдруге – 17 березня на 15 діб за “міжкамерний зв’язок”.

Сейтосманову лише минулого тижня дозволили телефонний дзвінок до рідних. Побачень з рідними також не було.

Політв’язень попросив юридичної допомоги з написанням касаційної скарги та заяви для роз’яснення вироку, щоб суд чітко прописав, що термін його тримання в СІЗО зараховується в строк в’язниці.

Нагадаємо, що до арешту Ернес Сейтосманов відвідував судові процеси над кримськими татарами, допомагав сім’ям політв’язнів, брав участь у громадських ініціативах.

Нагадаємо:

  • 10 травня 2018 року в селі Орлине в Балаклавському районі Севастополя російські силовики провели обшуки, після яких затримали двох кримських татар – рідних братів Ернеста і Енвера Сейтосманових. Затримані є двоюрідними братами кримчанина Нурі Примова, раніше засудженого в Росії на 5 років по севастопольському «справі Хізб ут-Тахрір». Згодом Ернеста Сейтосманова відпустили.
  • ФСБ підозрює Енвера Сейтосманова в участі в організації «Хізб-ут-Тахрір», забороненої в РФ.
  • 11 травня «Ленінський районний суд» Севастополя заарештував Енвера Сейтосманова. Йому інкримінують ч.2 ст.205.5 КК РФ (участь в діяльності організації, яка відповідно до законодавства РФ визнана терористичною).
  • 5 грудня 2019 року Енвер Сейтосманов отримав 17 років у виправній колонії суворого режиму з обмеженням свободи на 1 рік. Таке рішення винісла колегія  Південного військового суду у складі Сергія Горєлова, Миколи Гулько, Олександра Генералова.