ДБР скерувало до суду обвинувальний акт стосовно екскомандира севастопольського “Беркуту” Колбіна

За даними Бюро судової інформації, мова йде про Сергія Колбіна.

Після російської окупації Крима, він порушив присягу, перейшов на бік ворога і був обраний “сенатором”. Повідомляється, що 4 жовтня 2022 на засіданні Ради федерації федеральних зборів РФ у Москві обвинувачений голосував за прийняття до складу Росії окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

“Під його керівництвом підлеглі 18-20 лютого 2014 року застосували табельну вогнепальну зброю, спецзасоби та надмірне фізичне насильство до учасників мирної акції протесту на Майдані. Вони вчинили умисні вбивства та спричинили протестувальникам тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості”, — йдеться в повідомленні.

ДБР зазначає, що після цих подій фігурант разом зі своїми підлеглими повернулися до окупованого Севастополя з привласненою вогнепальною зброєю.

“Надалі командир перейшов на бік ворога, забезпечував чергування з вогнепальною зброєю на блок-постах при в’їзді до АРК (Автономна республіка Крим — ред.) Він перешкоджав виїзду законних представників державної влади та правоохоронних органів України, фактично встановивши кордон з материковою частиною держави, чим сприяв встановленню окупаційної влади, проведенню так званого референдуму та анексії півострова”, — заявили у відомстві.

ДБР зазначило, що за “прислуговування” окупаційній владі, чоловік призначався на різні керівні посади у незаконно створених на тимчасово окупованій території АРК правоохоронних органах.

“Зокрема, командира ОМОН “Беркут” УМВС по м. Севастополю, начальника Управління росгвардії по м. Севастополь, заступник начальника Головного управління “Росгвардії в Республіці Крим”, депутата Севастопольської міської ради. У жовтні 2020 року його було обрано на посаду сенатора ради федерації федеральних зборів російської федерації від Севастополя”, — додали у відомстві.

Нагадаємо:

Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника командира севастопольського спецпідрозділу «Беркут» Олександра Чередниченка. Екс-беркутівця підозрюють у державній зраді.