У Криму силовики затримали Едема Муртазаєва: звинувачують у підриві залізниці

Ввечері 6 березня в тимчасово окупованому Криму співробітники ФСБ вдерлись з обшуком у будинок Едема Муртазаєва. Після обшуку 37-річного кримського татарина його затримали та вивезли у Сімферополь, обвинувачують у нібито підриві залізниці у Бахчисарайському районі.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

«За повідомленням з окупованого Криму, сьогодні ввечері, близько 21.00, озброєні люди скоїли напад на будинок кримського татарина Муртазаєва Едема, який знаходиться в житловому масиві Ян’и Маалі (Судак)», – написав Чубаров.

Він додав, що Муртазаєву висунуто обвинувачення за частиною 1 статті 281 КК РФ «Сприяння диверсійній діяльності», яку було введено Федеральним законом від 29.12.2022 N586-ФЗ.

«При цьому, Едема Муртазаєва підозрюють у підриві та пошкодженні частини залізниці за 12 кілометрів від станції «Сімферополь» у районі села Поштове Бахчисарайського району», – додав голова Меджлісу.

У свою чергу громадське об’єднання «Кримська солідарність» повідомляє, що за годину після початку обшуку в будинку Муртазаєва відвезли до Сімферополя.

«Постанова на обшук видана за «обставинами, які не терплять зволікання» старшим слідчим-криміналістом слідчого відділу УФСБ Росії Олександром Лавровим», – розповіли активісти.