Суд у Києві розгляне справу командувача «Самооборони Криму»

15 лютого Деснянський суд Києва розгляне справу по обвинуваченню командувача «Самооборони Криму», депутата Держдуми РФ Михайло Шеремета.

Як повідомляє Бюро судової інформації, Михайла Шеремета звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ст.110 ККУ). Санкція статті передбачає позбавлення волі на 5-10 років.

Засідання заплановано на 09.15 ранку. Справу (754/9953/18) буде розглядати суддя Вінтоняк.

Як відомо, З 2010 Михайло Шеремет був керівником Сімферопольської політичної організації «Русское Единство»; за початку анексії півострова командував полком «Самооборони Криму». Потім став «віце – прем’єром» Криму, замом Валерія Аксьонова. З березня 2014 року Шеремет керував силовими відомствами. Нагороджений медаллю «За захист Криму». Наразі – депутат Держдуми РФ.

Нагадаємо, прокурор АРК Гюндуз Мамедов заявляв, що представники «Самооборони Криму» відіграли значну роль в спробі окупації півострову.

У 2018 році, за результатами зібраних доказів, прокуратура Криму встановила особи 900 членів незаконно створеного збройного формування «Самооборона Криму».

64 її представникам повідомлено про підозри за створення та участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях, оголошено їх у розшук.

«Ми продовжуємо проводити слідчі дії для притягнення всіх членів «Самооборони Криму», а також тих, хто забезпечував їх зброєю і фінансував злочинну діяльність, до відповідальності», – наголошував Г.Мамедов.

11 вересня прокуратура АРК оприлюднила імена 23 керівників і командирів підрозділів «Самооборони Криму», яким повідомлені підозри. 17 з них – командири рот незаконного збройного формування.