“Кримські справи” тижня: засідання 11.03-15.03

На цьому тижні суди Києва розглянуть декілька «кримських справ».

Як повідомляє БСІ, у середу, 13 березня, Оболонський районний суд розгляне справу за обвинуваченням капітана судна «Норд» Володимира Горбенко, який звинувачується у порушенні ч. 1 статті 249  (Незаконне зайняття рибним промислом) та ч.2 ст. 332-1 (Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) КК України.

Прокуратура АРК вважає, що «капітан умисно, порушуючи порядок в’їзд на окуповану територію, здійснював заходи та виходи із закритого порту Керч з метою нанесення шкоди інтересам України, а саме незаконного рибного промислу». Слухання відбудеться о 11.00

У той же день, о 11.00 Оболонський суд розгляне справу про держзраду колишнього депутата Севастопольської міськради, який голосував за незаконні рішення про створення т.зв. «Республіки Крим».

У четвер, 14 березня, київські суди розглянуть справи депутатів-«зрадників»: Голосіївський суд о 10.00, а Дарницький суд о 17.30 розглянуть справи стосовно севастопольських депутатів, які обвинувачуються у скоєнні ч. 1 ст. 111 КК України.

У п’ятницю, 15 березня, о 11.00 Голосіївський суд розглядатиме ще одну справу зрадника: члена «самооборони Криму», який, за даними прокуратури АРК, «погодився надавати представникам іноземної держави допомогу у проведенні підривної діяльності проти України шляхом масових заворушень, захоплення військових частин та адміністративних будівель органів влади».

Ще дві справи стосовно депутатів-зрадників із Севастополя розгляне Оболонський райсуд о 10.30 та 10.45: Юрія Барбарука та Миколи Дукіна. Прокуратура вважає, що вони голосували за незаконні рішення про створення т.зв. «Республіки Крим», а також за звернення до РФ з пропозицією про прийняття м.Севастополь до складу РФ, а також перейменування Севастопольської міської ради у «Законодательное собрание города Севастополь».