«Верховний суд» Криму залишив під вартою активіста Мемедемінова

Так званий «Верховний суд» Криму залишив без змін постанову “Київського районного суду” Сімферополя про продовження терміну арешту активісту та громадському журналісту Наріману Мемедемінову до 16 травня 2019 року.

Як розповіли БСІ у «Кримській солідарності», судове засідання проходило в закритому режимі, а Мемедемінов брав участь по конференц-зв’язку із СІЗО Сімферополя.

«Суддя» Олексій Козирєв відхилив апеляційну скаргу захисту Мемедімінова і залишив його під арештом.

  • Як повідомлялось, 22 березня 2018 року в окупованому Криму російські силовики в селі Холмовка Бахчисарайського району обшукали будинок кримськотатарського активіста, блогера Нарімана Мемедемінова, затримали його і відвезли на допит в «кримське управління ФСБ» в Сімферополі. Активіста обвинуватили в нібито закликах до здійснення терористичної діяльності за ст. 205.2 КК РФ за публікацію на каналі Youtube в 2012-2013 роках новинних відеороликів.
  • 23 березня «Київський районний суд» Сімферополя заарештував Мемедемінова.
  • 23 березня прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі Мемедемінова. Прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) КК України.
  • МЗС України закликало РФ звільнити арештованого Нарімана Мемедемінова.
  • 12 грудня 2018 року «Київський райсуд» Сімферополя продовжив арешт Мемедемінова ще на два місяці – до 18 лютого 2019 року.
  • 23 березня виповнюється рік, як цивільний журналіст, блогер і активіст руху «Кримська Солідарність» Наріман Мемедемінов знаходиться в Сімферопольському СІЗО.