“Верховний суд” окупованого півострова залишив під вартою Мемета Белялова

“Верховний суд” окупованого півострова залишив під вартою політв’язня, фігуранта другої Бахчисарайської групи по «справі Хізб ут-Тахрір» Мемета Белялова.

На засіданні 24 липня розглядалася апеляційна скарга адвоката Едема Семедляева на рішення про продовження запобіжного заходу.

Як повідомили в Кримській солідарності, суд проходив в закритому режимі, адвокат брав участь по відеозв’язку з сімферопольського СІЗО.

Всі доводи адвоката не були почуті судом“, – розповіли в організації.

У підсумку “суддя” Тетяна Мельник не задовольнила апеляційну скаргу

Як відомо, Мемет Белялов знаходиться в СІЗО вже 22 місяці. Слідство і ознайомлення з матеріалами справи закінчилися.

Нагадаємо:

  • 11 жовтня 2017 року у Бахчисараї співробітники ФСБ провели обшуки в будинках кримських татар. В результаті було затримано шістьох кримчан: Сервер Зекірьяев, Сейран Салієв, Марлен Асанов, Тимур Ібрагімов, Мемет Белялов і Ернес Аметов. Прес-служба ФСБ заявила про те, що в Криму нібито «припинили діяльність осередку послідовників« Хізб ут-Тахрір »і назвала обшуки в Бахчисараї слідчими діями. «Київський районний суд» Сімферополя заарештував затриманих кримських татар.
    Белялов звинувачується за ч. 2 ст. 205.5 («Участь в діяльності терористичної організації», до 20 років позбавлення волі), ч. 1 ст. 30 і ст. 278 КК РФ («Приготування до насильницького захоплення влади», до 10 років позбавлення волі)
  • В кінці лютого в Криму ФСБ звинуватила вісьмох фігурантів другої Бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» в підготовці до насильницького захоплення влади на додаток до раніше пред’явленим звинуваченням у створенні та участі в терористичній організації.
  • Російський правозахисний центр Меморіал визнав Белялова політв’язням