“Суд” у Криму заочно арештував нібито “підривника” ЛЕП

Т.зв. “Верховний суд” Криму залишив у силі рішення першої інстанції про взяття під варту під час затримання на території РФ або екстрадиції Енвера Кутія, який звинувачується у підриві ЛЕП у Херсонській області у 2015 році. 

Відповідне “рішення” ухвалила суддя Олена Спасенова. При затриманні на території РФ або екстрадиції Енвер Кутія буде взятий під варту терміном на два місяці.

Як повідомляє “Кримський процес“, в ході засідання не оголошувалися обставини, на підставі яких Енвер Кутія звинувачується у злочині за частиною 2 статті 208 КК РФ (“Організація незаконного збройного формування або участь у ньому»).

Однак в російських ЗМІ його називають “безпосереднім виконавцем підриву ЛЕП в Херсонській області в 2015 році, що призвело до енергетичної блокади Криму”.

В ході засідання “прокурор” долучила до матеріалів справи постанову про оголошення Енвера Кутія в міжнародній розшук. Адвокат за призначенням заперечував проти обрання запобіжного заходу, оскільки слідство не представило доказів наявності у обвинуваченого російського громадянства. При цьому, за словами захисту, суб’єктом злочину по даній кримінальній статті є громадяни РФ.