Суд оштрафував чоловіка на 17 тисяч за те, що був у магазині без маски

Обвинувачений в адмінправопорушенні ще має можливість оскаржити постанову. Якщо вона набере законної сили, йому доведеться сплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень та судовий збір.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на пресслужбу судової влади України.

Зарічний районний суд міста Суми 1 квітня 2020 року притягнув до адміністративної відповідальності чоловіка, який знаходився у приміщенні продуктового магазину без маски. У випадку набрання судової постанови законної сили, йому доведеться заплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень та судовий збір.

Відповідно до протоколу, ввечері 30 березня 2020 року чоловік зайшов до магазину «АТБ», без засобів захисту, тобто знаходився у публічному місці без засобів індивідуального захисту (медичної або респіраторної маски), чим порушив пункт 2а рішення виконавчого комітету СМР №172 від 27.03.2020 відповідно до якого на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади заборонено знаходитися у публічних місцях, громадському транспорті, без засобів індивідуального захисту.

Дії чоловіка кваліфікували за статтею 44-3 КУпАП.

Чоловік у судовому засіданні не заперечував проти тих обставин, що зазначені в протоколі та пояснив, що дійсно перебував у магазині «АТБ» без маски.

  • Суд в Чернівцях оштрафував чоловіка за поширення чуток про коронавірус. Обвинувачений має заплатити штраф у розмірі 170 гривень та судовий збір — 420 гривень. Або оскаржити постанову в апеляції