Справа Гандзюк. Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Мангера та Левіна

Владислав Мангер (зліва) у Печерськомуц райсуді Києва, 18.06.2020 Фото: Facebook Хто замовив Катю Гандзюк?

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та екс-помічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна за організацію нападу на Катерину Гандзюк. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За матеріалами досудового розслідування, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер та екстрадований в Україну з Болгарії Олексій Левін напад на Катерину Гандзюк, яка працювала керівницею справами Херсонського міськвиконкому та радницею міського голови. Кримінальне провадження кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 121 КК України – організація злочину, умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

Наразі обоє перебувають під вартою: строк запобіжного заходу голови облради продовжено до 11 вересня 2020 року, а іншого підозрюваного – до 24 серпня 2020 року.

Раніше судом визнано винними та засуджено до позбавлення волі п’ятьох безпосередніх виконавців нападу на Катерину Гандзюк: Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін, Микита Грабчук та В’ячеслав Вишневський.

Нагадаємо:

  • 27 квітня СБУ заявила про завершення досудового розслідування у провадженні за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Гандзюк.
  • Адвокат Закревська заявила, що Офіс генпрокурора відмовився збирати докази проти Мангера і Левіна в організації нападу на Гандзюк, а потім раптово завершив розслідування.
  • Обурені завершенням розслідування активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» провели акцію протесту під Офісом президента з вимогою звільнити генпрокурорку Ірину Венедіктову.
  • Про подробиці розслідування нападу на Катерину Гандзюк читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань Чому завершення слідства у справі Гандзюк схоже на «злив».