Суд визнав винним активіста Шабуніна у несвоєчасному поданні е-декларації

Суддя Печерського районного суду Олег Білоцерківець визнав голову правління та співзасновника ГО “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна винним у несвоєчасному поданні декларації.

Про це пише Бюро судової інформації з посиланням на повідомлення у facebook Віталія Шабуніна.

«45 хвилин знадобилося Печерському «суду», щоб визнати мене винним у несвоєчасному поданні декларації. Я кілька років добровільно подаю свою декларацію навіть тоді, коли закон цього від мене не вимагав. Наприклад, моя декларація була однією з перших в країні. Нагадаю, що з поданням цієї я спізнився на півдня. При тому, що система показує, що працював над нею дві години до дедлайну і ще кілька — після», — написав Шабунін.

Активіст навів приклади судових рішень, коли Білоцерківець виправдовував десятки посадовців, які затримувалися з поданням декларації на більший строк.

У 2017 році активісти мали подавати «декларації осіб, уповноважених на здійснення повноважень держави». У 2019-му рішенням Конституційного суду ця вимога була скасована.

Стаття 172–6 КУпАП передбачає відповідальність за «несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування». Покарання — штраф до 1700 гривень.