У Криму «Верховний суд» не відпустив на волю Меджита Аблямітова

Фото: профіль Аблямітова ВКонтакте

«Суддя Верховного суду» Тетяна Мельник вирішила, що не можна змінювати запобіжний захід, оскільки підозрюваний нібито може вплинути на розслідування кримінальної справи.

Про це пише Бюро судової інформації з посиланням на повідомлення «Крымского процесса» та «Крымской правозащитной группы».

Так званий «Верховный суд» Крыму залишив без змін рішення «Київського районного суду» Сімферополя про обрання запобіжного заходу Меджиту Аблямітову. Його затримали за підозрою в участі у которого обвиняют по ст. 208 УК РФ «за членство в кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана.

Таке рішення прийняла «суддя» Тетяна Мельник. Рідних обвинуваченого, включаючи його літню матір, не пустили в будівлю суду, посилаючись на заходи щодо запобігання короновірусній інфекції.

Сам Меджит Аблямітов, зі слів родичів, брав участь в судовому засіданні за допомогою відеоконференцзв’язку.

За словами захисту, «суд» вважав, що на волі підсудний може вплинути на розслідування кримінальної справи. На офіційному сайті «Верховного суду» Криму інформація про судове засідання частково прихована — не зазначено прізвище підсудного.

Нагадаємо:

  • 19 серпня співробітники ФСБ затримали жителя Меджита Аблямітова, пред’явивши звинувачення за ст. 208 КК РФ за участь у кримськотатарському добровільному батальйоні. Наступного дня Київський районний суд Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.