Шестеро ув’язнених порізали вени під час засідання у Малиновському суді Одеси

Обвинувачені могли пронести леза в захисних масках на обличчі. Один із них проніс половину леза у ніздрі.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Малиновський районний суд Одеси 23 жовтня продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою семи обвинуваченим у справі щодо бунту у виправній колонії. Після проголошення ухвали суду про продовження запобіжного заходу, обвинувачені власноруч завдали собі тілесні ушкодження на різні ділянки тіла (акт аутоагресії). Нарядом швидкої медичної допомоги семи обвинуваченим було надано відповідну медичну допомогу.

Суддя Сергій Черевко, який розглядає справу, розпорядився в майбутньому перед судовими засіданнями посилити огляд в’язнів.

Як повідомив «Громадському» речник Південного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії Михайло Кондира, обвинувачені могли пронести леза в захисних масках на обличчі. За його словами, один із них проніс половину леза у ніздрі.

Як повідомляє «Слідство.інфо», бунт в Одеській виправній колоній відбувся у травні минулого року. Тоді ув’язнені забарикадувалися в житловій зоні тюрми та почали жбурляти в тюремників каміння й арматуру. Постраждали близько 15-ти працівників колонії — двоє із серйозними травмами голови потрапили до лікарні. Розмір матеріальних збитків від бунту досі не встановили.

У Південному міжрегіональному управлінні з питань виконання покарань журналістів запевняли, що з ув’язнених ніхто не постраждав, а колонія спалахнула, тому що в’язні нібито хотіли пом’якшення умов утримання. Утім, журналісти-розслідувачі з’ясували, що заколот у колонії спровокувало побиття в’язнів.