Київський апеляційний суд став на сторону Зеленського у справі за позовом мера Черкас про захист честі

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Фото: hromadske.ua

Анатолій Бондаренко просив суд визнати інформацію недостовірною і зобов’язати Президента спростувати інформацію про наявність у позивача 19 кримінальних проваджень в контексті зі словами «хто це? я за один стіл з такими бандитами не сяду».

Про це йдеться у повідомленні суду.

Київський апеляційний суд 25 листопада 2020 року розглянув цивільну справу за апеляційною скаргою на рішення Печерського районного суду Києва від 1 жовтня. 

«Вказаним рішенням  відмовлено у задоволенні позову Бондаренка А.В. до Президента України Зеленського В.О. про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації та стягнення компенсації моральної шкоди у повному обсязі», — повідомляє пресслужба суду.

Печерський райсуд дійшов висновку, що висловлювання Володимира Зеленського не містять завідомо неправдивої інформації і надмірності оціночних суджень, а також підстави кваліфікувати його слова як представлені в брутальній, принизливій чи непристойній формі, оскільки оспорювані фрази Президента виражають його приватне, суб’єктивне ставлення до людини. 

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко просив суд визнати інформацію недостовірною і зобов’язати Президента спростувати інформацію про наявність у позивача 19 кримінальних проваджень в контексті зі словами «хто це? я за один стіл з такими бандитами не сяду».