Вищий антикорупційний суд скасував ще один вирок про брехню в декларації

Геннадій Бобов, фото: slovoidilo.ua

Вирок, який був винесений щодо колишнього народного депутата Геннадія Бобова, скасований Вищим антикорупційним судом 25 листопада.

Про це пише Бюро судової інформації з посиланням на трансляцію засідання.

Заяву про перегляд вироку за виключними обставинами подав засуджений Геннадій Бобов, колишній народний депутат, який у деклараціях з 2015 по 2018 роки не вказав низку об’єктів декларування. Це були: фінансові зобов’язання у розмірі 52 млн грн, нерухомість за кордоном вартістю 2,32 млн швейцарських франків, наявність у власності приватного підприємства з часткою у статутному капіталі 98,2 %, що у грошовому еквіваленті сягає понад 467 тисяч гривень. Раніше Бобов визнав провину та пішов на угоду зі слідством. Він сплатив штраф у розмірі 51 тисячі гривень.

Рішенням Конституційного суду від 27 жовтня 2020 року кримінальна відповідальність за недостовірне декларування була скасована. Кримінальний процесуальний кодекс передбачає можливість перегляду судових рішень, які набрали законної сили, за виключними обставинами, серед яких і є рішення КСУ.

Заяву про перегляд судового рішення за виключними обставинами можна було подати протягом 30 днів від дня офіційного оприлюднення відповідного рішення Конституційного Суду України.

Читайте також: