Печерський районний суд Києва заявив про припинення відправки кореспонденції

Фото: facebook / Печерський районний суд м. Києва

Печерський районний суд Києва тимчасово припинив відправляти поштову кореспонденцію через недостатнє фінансування. Сторони не будуть отримувати повістки, копії судових рішень, інші повідомлення суду. Як альтернатива залишається електронне листування.

Про це пише Бюро судової інформації з посиланням на повідомлення пресслужби суду.

«Доводимо до відома учасників судових справ про припинення державного фінансування відправки поштової кореспонденції, що пов’язано з дефіцитом поточних видатків на забезпечення здійснення судочинства. У зв’язку з чим, відправка поштової кореспонденції у судових справах: судових повісток, копій судових рішень, інших повідомлень суду, тимчасово припинена. З метою своєчасного повідомлення про день та час судових засідань рекомендуємо: при зверненні до суду зазначати про всі відомі засоби зв’язку — офіційні адреси, адреси електронної пошти, номера телефонів власні та інших учасників судової справи; використовувати сучасні альтернативні способи для отримання повісток, повідомлень та іншої інформації із суду, в тому числі процесуальних документів», — йдеться у повідомленні суду.

Раніше про повне або часткове припинення відправлення кореспонденції заявили Тернівський районний суд Кривого Рогу, Гусятинський районний суд Тернопільської області, Жовтневий районний суд Кривого Рогу, Херсонський міський суд і Київський апеляційний.

Отримати  виклик та повідомлення про судове засідання можна також за допомогою sms-повідомлення. Для цього необхідно піти до суду та подати заяву на отримання судових повісток, повідомлень в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення, вказавши у ній номер мобільного телефону.