У Судаку за «незаконну місіонерську діяльність» оштрафували на 5000 рублів імама Галієва

Аблякім Галієв (посередині). Фото: «Крымская солидарность»

Так звана «мирова суддя судової ділянки № 86 Судакського судового району Республіки Крим Людмила Сологуб» постановила визнати імама Аблякіма Галієва винним у здійснення місіонерської діяльності з порушенням вимог законодавства. Та призначила штраф у розмірі 5000 рублів.

Про це повідомляє «Кримська солідарність».

«Прошло 4 судебных заседания в отношении имама Галиева. Судья признала его виновным и вынесла штраф в размере 5000 рублей. Мы с этим решением категорически не согласны и будем обжаловать. Адвокат Эмиль Курбединов ходатайствовал о просмотре видеозаписи, которую прокуратура использовала как основное доказательство. Мы её совместно с судьей сегодня просмотрели и ничего противоправного там не увидели», — говорить адвокат Сейран Камилов.

Громадський захисник Сейтосман Караль, який представляв інтереси імама в суді разом з Каміловим, вважає, що дана адміністративне справа пов’язана з системним тиском держави на непідконтрольні Духовному управлінню мусульман Криму автономні релігійні громади та імамів.

Факт «правопорушення» Аблякіма Галієва, який полягає «в поширенні інформації про віровчення Ісламу з метою залучення зазначених осіб до складу послідовників ісламської традиції» було встановлено співробітниками ФСБ і нібито підтверджується відеозаписом в приміщенні мечеті «Аджи-Бей», що опинилася в розпорядженні спецслужб. Також були відібрані пояснення у громадян Абсаттарова і Німетуллаєва.