Суд відправив під варту колишнього «заступника міністра «ДНР»

Шевченківський районний суд Києва ухвалив взяти під варту колишнього «заступника міністра інформації» бойовиків «ДНР», якого СБУ підозрює в сепаратизмі та створенні терористичної організації.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

«За даними досудового слідства, підозрюваний обіймав цю посаду у 2014–2016 роках. Він публічно закликав населення регіону до підтримки офіційної позиції керівництва самопроголошеної «ДНР». Також «посадовець» активно пропагував політико-територіальну інтеграцію тимчасово окупованих територій Донбасу з Російською Федерацією та агітував голосувати за фейкову ініціативу на псевдовиборах. Співробітники спецслужби задокументували, що через деякий час ексзаступник міністра через РФ повернувся на підконтрольну українській владі територію поза встановленими пунктами пропуску. У Києві зловмисник відразу почав працювати політтехнологом та піарником проросійських громадсько-політичних структур», — йдеться у повідомленні.

За даними Офісу генерального прокурора, затриманий також вчиняв насильство щодо полонених військовослужбовців Збройних сил України. «Новини Донбасу» прийшли до висновку, що це Володимир Пряхін.

Підозра оголошена за ч. 3 ст. 110 і ч. 1 ст. 258-3 КК України (посягання на територіальну цілісність України і створення терористичної організації).