Захист Стерненка: Руслана Демчука змушували свідчити проти одеського активіста

Стернеко і Демчук, фото: novyny.24tv.ua

Другого обвинуваченого у справі, за якою засудили Сергія Стерненка — Руслана Демчука, змушували свідчити проти одеського активіста.

Про це повідомляє юридична компанія «Міллер», адвокати якої представляють Сергія Стерненка.

«Вчора до нашої компанії звернулась за допомогою сторона Руслана Демчука — другого засудженого по справі так званого «викрадення людини». За цією ж справою нашого Клієнта, Сергія Стерненка, засудили та взяли під варту 23 лютого 2021 року. Під час конфіденційної розмови з нашим адвокатом Руслан Демчук особисто повідомив, що 2 березня, близько 11:00, невстановлені особи, які представились співробітниками Управління Поліції, відвідали Руслана в Одеському СІЗО. Ці люди вимагали від Демчука дати показання проти Сергія Стерненка. За це обіцяли змінити запобіжний захід шляхом впливу на прокурора», — йдеться у повідомленні.

Адвокати ініціювали застосування до Руслана Демчука заходів безпеки у вигляді переведення в окрему камеру та направили заяву про злочин, за ч. 1 ст. 373 КК України, — примушування давати показання. Крім того, від 2 березня 2021 року інтереси Руслана Демчука у кримінальному провадженні про так зване «викрадення людини» представляє адвокат «Міллер» Ілля Воробйов.

Нагадаємо:

  • 23 лютого 2021 року Приморський районний суд Одеси призначив колишньому лідеру місцевого осередку «Правого сектору«Сергію Стерненку 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Вирок ухвалений у справі щодо нібито викрадення ексдепутата Сергія Щербича у 2015 році. Рішення суду викликало масові акції протесту у багатьох містах України.