Молодий військовий вистрілив собі в голову з АК-74. Поліція розслідує «доведення до самогубства»

Козелецький районний суд Чернігівської області. Фото: kz.cn.court.gov.ua

У мережі було поширене відео, на якому солдат вистрілив собі в голову. Це відбувалося під заохочувальні вигуки товаришів по службі. Поліція розслідує провадження за статтею «доведення до самогубства».

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Козелецького районного суду Чернігівської області від 6 квітня 2021 року.

Військовий контрактної служби навчального центру «Десна», що на Чернігівщині, скоїв самогубство, вистріливши собі в голову з автомата Калашникова. Інцидент стався у п’ятницю, 2 квітня.

Досудове розслідування проводять слідчі відділу № 1 Чернігівського райуправління поліції обласного главку за статтею 120 КК України (доведення до самогубства). У мережі було поширене відео, на якому солдат вистрілив собі в голову. Це відбувалося під заохочувальні вигуки товаришів по службі.

Слідчий суддя Сергій Бараненко ухвалою арештував АК-74, з якого був здійснений постріл, гільзи 5,45 мм до автомата, два магазини до АК. Іншою ухвалою суд арештував смартфон, який належав загиблому військовослужбовцю.

В рамках кримінального провадження була допитана мати військовослужбовця, яка є потерпілою.

Частина 1 статті 120 ККУ (доведення до самогубства), за якою наразі відбувається розслідування кримінального провадження, передбачає покарання від обмеження волі на строк до трьох років до позбавлення волі на такий самий строк.

Читайте також:

  • Суд на Донеччині призначив 15 років ув’язнення сержанту, який застрелив прапорщика. Обвинувачений вину не визнав, але суд знайшов достатньо доказів на підтвердження вчинення ним злочину. Також судом задоволений цивільний позов на моральну шкоду в розмірі одного мільйона гривень.