У Криму журналісту Єсипенку окупанти продовжили арешт

Владислав Єсипенко Фото: crimean-solidarity.org

«Верховний суд» окупованого Криму відхилив апеляцію на продовження арешту заарештованому позаштатному співробітникові Радіо Свобода (проект Крим.Реаліі) Владиславу Єсипенку. Він залишиться під арештом в СІЗО як мінімум до 11 липня 2021 року.

Про це повідомила Крим.Реалії його дружина Катерина Єсипенко.

За словами Катерини Єсипенко, її чоловіка на засідання не доставили – він був присутній на суді по відеозв’язку.

Вона також зазначила, що Владислав Єсипенко відчуває себе нормально, займається спортом в СІЗО і регулярно отримує передачі від близьких.

Нагадаємо:

  • 10 березня 2021 року в Криму співробітники ФСБ затримали двох учасників акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня, – Єлизавету Павленко і Владислава Єсипенко, які покладали квіти до пам’ятника Шевченку. 12 березня про їх затримання повідомило видання Крим.Реалії.
  • 16 березня ФСБ повідомила про затримання Владислава Єсипенка, заявивши, що він нібито працює на Службу зовнішньої розвідки України і що в його машині знайшли вибуховий пристрій. «Київський райсуд» Сімферополя заарештував Єсипенка до 11 травня 2021 року, він підозрюється за ч.1. ст.223.1 Кримінального кодексу РФ (незаконні виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї, його основних частин (за винятком вогнепальної зброї обмеженого ураження), а так само незаконне виготовлення боєприпасів).
  • 16 березня президент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Джеймі Флай визнав, що Владислав Єсипенко є позаштатним співробітником видання Крим.Реалії, для якого знімав відео і фото в Криму, і закликав Росію негайно його звільнити.
  • Служба зовнішньої розвідки України назвала пропагандистською акцією заяви ФСБ про затримання в Криму нібито «українського агента».
  • Прокуратура АРК і Севастополя повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом затримання ФСБ в Криму Владислава Єсипенка.
  • Дружина Владислава Єсипенка Катерина звернулася за допомогою в його звільненні до МЗС і президента України Володимира Зеленського.