На Житомирщині викрили поліцейського на черговому факті катування – прокуратура

Патрульний поліцейський одного з відділів Нацполіції в Житомирській області отримав повідомлення про підозру у катуванні. Під час розслідування справи про побиття двох юнаків, від яких вимагали зізнатися у викраденні автівки, слідчі встановили, що патрульний причетний і до інших фактів катування.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

За даними досудового розслідування, патрульний також побив хлопця, який заявив про крадіжку та сперечався з поліцейським у відділенні поліції. Як з’ясувало слідство, правоохоронець неодноразово завдавав йому ударів у голову та тулуб, намагаючись покарати за «погану поведінку» та залякати.

Патрульному вручили нову підозру за ч. 2 ст. 127 КК України (Катування). Санкція цієї статті передбачає до 10 років ув’язнення.

  • У січні 2021 року між населеними пунктами одного з районів Житомирської області група осіб, вимагаючи у двох юнаків визнати причетність до викрадення автомобіля, спричиняли потерпілим удари руками та ногами в різні частини тіла, примушували їх стояти на колінах.
  • До таких дій приєднався патрульний, який прибув на місце події, але замість допомогти постраждалим, поліцейський дістав пістолет, перезарядив його та приставив до голови одного з потерпілих і спустив гачок пістолету, вимагаючи надати відомості щодо угону автомобіля.